Обадете ни се още днес : 088 400 0365

Как да организираме правилно преместването в нов дом?

Jan 15, 2021 | Полезно | 0 comments

Без стрес в новия апартамент

1.Планирайте правилно всяка стъпка 

Необходимо е добро планиране, за да се гарантира, че промяната на вашето местоживеене е възможна без стрес. С малко планиране и добра организация можете да избегнете ненужни главоболия и да сте сигурни, че нещата ще вървят гладко.

В тази статия екипът на Хамали 365 ще ви покаже нещата на които трябва  да обърнете внимание. Така ще се чувствате уверени в преместването си и ще бъдете полезни с действията си, както към фирмата за местене, така и към Вас самите.

2.Старателно почистване

Преместването винаги е добър начин да прегледате старателно апартамента си за стари неща и след това да прецените дали да ги запазите или изхвърлите.Това трябва да стане седмици преди реалното преместване. Ако се чудите, какво да правите с ненужните вещи. Ето няколко предложения от нас. Можете да ги пуснете за продажба в интернет,с цел да спестите малко средства за предстоящото преместване, да ги дарите или хамалската фирма да ги предаде на определените за това места. Това от своя страна би спестило средства на Вас и би намалило крайната сума за плащане към спедитора.

3. Избирайте навреме

Тази стъпка е много важена. Отделете време да проверите фирмите за хамалски услуги на пазара. Важно е да намерите фирма предварително, за да не се налага да променяте желаната от Вас дата и удобния за Вас час. Ако живеете в платена зона предвидете и как ще спре буса на спедитора. Относно заплащането на зоната , то не е Ваш проблем, фирмата трябва да поеме този разход. Когато сравнявате оферти на хамалски компании, определено трябва да обърнете внимание на точните условия и услуги. Както и да сте наясно какво точно искате. Пълен пакет,включително опаковане на целия инвентар или просто транспортирането на Вашите мебели и вещи? С всяка услуга, която спедиторът предоставя, крайната цена също се увеличава. Следователно, трябва добре да помислите предварително кои задачи можете сами да направите и какво искате от фирмата.

Ако искате преместването да се извърши възможно най-спокойно за Вас трябва да поискате няколко оферти, като Вие следва да дадете някои важни подробности: дата на преместване, нов и стар адрес, размер на товара и всякакви специфични характеристики като транспорт на пиано или крехък инвентар.

Офертите не са обвързващи за клиента и би следвало да са напълно безплатни. 

Трябва да сте внимателни в избора си, защото не винаги е възможно клиентът да разпознае на пръв поглед дали си има работа с реномиран спедитор. Колко добре работи фирмата може да проверите в отзивите за тях в интернет, като бъдете предпазливи от нелоялната конкуренция на пазара. При състоящ се оглед може да обърнете внимание дори за кратко на :  хигиена, отношение към Вас, добри обноски и професионален външен вид.

4. Увийте правилно

Ако сами опаковате предметите си, трябва да имате на разположение достатъчно кашони, кутии и стреч фолио. Подложният материал, опаковъчните одеяла и други опаковъчни материали също са важни. Така всичко може да бъде прибрано в буса по икономичен и нечуплив начин. Никога не опаковайте кашоните до горе – особено тези с книги. Личните вещи, които ще Ви трябват отново скоро, трябва да са надписани и маркирани, за да ги откриете по-лесно в новото жилище.

5.Опаковайте добре

Преди да започнете преместването , трябва да покриете настилката на пода, както в стария, така и в новия апартамент със защитно фолио.  Същото се отнася и за рамките на вратите. Също така си изяснете къде трябва да бъдат поставени отделните мебели в новия апартамент и дайте ясни инструкции за това. 

6.Помислете за работниците

Много е важно да не забравяте по време на цялото преместване за работниците. Те може да имат нужда от чаша вода, а да са твърде възпитани и да не се чувстват на място да поискат. На всеки се случва да забрави шишето с вода или да го е изпил. Попитайте ги дали имат нужда от нещо.

Свържете се с нас