Обадете ни се още днес : 088 400 0365

Каква е тайната на преместването?

Jan 2, 2021 | Полезно | 0 comments

Тайната на преместването е в организацията. Няма нищо, което помага повече от планирането на едно преместване. Ние знаем, че то отнема време, за това ви препоръчваме за започнете поне месец преди това. Така лесно ще планирате преместването си в точното време, което позволява то да премине по-спокойно и без стрес за вас.

От къде да започна? 

Първо трябва да се свържете с фирма за хамалски услуги и да поискате оферта. Сега е възможно да направите това лесно онлайн или по телефона. Дори ви препоръчваме да запазите час за безплатен оглед, така екипът ще ви даде точна и правилна оценка и цена за вашето преместване.

Защо е важно да се направи оглед?

Огледът ви позволява да проучите всички решения и свързаните с тях разходи. Така ще разберете какъв тип услуга да изберете и съответно да планирате задачите, които трябва да бъдат извършени. Огледът ще помогне на вас и на екипът от хамали да разбере точно от какво се нуждаете.  

Разбира се, можете да изберете и пълна услуга, тогава целият стрес изчезва и не трябва да се притеснявате за нищо, защото всичко ще бъде организирано от фирмата за хамалски услуги в София.

Ако все пак имате нужда от малко стрес в живота си, тогава може да изберете единични услуги, а задачите като опаковане, разглобяване,сваляне и организиране да останат за вас.

От какво ще имам нужда?

Първото нещо е да намерите опаковъчните материали (кутии и други). Може да изберете да бъдат доставени от хамалската фирма, да се закупят в магазините за опаковки или да намерите използвани материали(което ние от Хамали365 не ви препоръчваме). След като проблема с опаковъчните материали бъде решен, тогава се започва с опаковката на всички лични вещи (книги, дрехи, посуда, чинии, чаши, малки електроуреди, телевизор и домашно кино, козметика и тн.)

Какво трябва да знам за опаковането?

Това е важна задача, която гарантира успеха на вашето преместване.Ето и няколко малки предложения за правилно опаковане от нас.

Използвайте подходящи кашони и не ги правете твърде тежки, особено тези за книги и чупливи неща. Важно е размерите на кашоните да бъдат съобразени с обема и тежестта на вашите вещи.
В по-малките кашони се опаковат книги и по-тежки неща.

Внимание трябва да се обърне и на стъклените(чупливите) вещи. Например, чиниите трябва да се поставят в кашоните добре опаковани, чашите особено кристални трябва да се поставят прави. Те внимателно и по отделно трябва да бъдат опаковани, най-добре в амбалажна хартия и без да се натискат.. Ние препоръчваме да поставите намачкана хартия или шредирано велпапе на дъното и във всички празни пространства на кашона, за да уплътни от всичките страни.

За бутилки и буркани може да използвате кашони с разделител. За дрехите и за други по-обемни и леки вещи препоръчваме подреждане в по-големи кашони или кутии. Дрехите също така може да бъдат сложени и в чували, но те трябва да са здрави и плътни, като най-добре те да са сезалови(зеблени). За костюми, ризи, палта, якета, рокли, скъпи тоалети и дрехи които не желаете да бъдат измачкани може да използвате кашони тип “гардероб”, така дрехите ви ще бъдат закачени директно на закачалки.

Какво трябва да знам за демонтажа и монтажа на мебели?

На този етап, ако все още имате енергия, можете да преминете към разглобяване на мебелите и след това да изберете основната услуга, която да фирмата за хамалски услуги предлага.

За да избегнете неприятни изненади, прочетете услугите, предоставяни от фирмата за преместване на дома. Ние изброяваме това, което обикновено не е включено(и се заплащат допълнително): Демонтаж и монтаж на на полилей и друг вид осветление. ВиК свързване на пералня, миялна машина и други. Дърводелски работи и промени в мебели. Почистване и изхвърляне на ненужни вещи и мебели и още други услуги свързани с едно преместване. 

За въпроси и безплатен оглед може да се свържете с екипа на ХАМАЛИ365.- 0884 000 365

Свържете се с нас